[update] Boost-je-buurt in december

8 december 2021

[Update nieuwsbericht] Aanmeldtermijn verlengt tot 24 december. [update]


Verfraaien jullie samen de straat met een kerstboom of verlichting?

December is een maand waarin we normaal gesproken aandacht hebben voor anderen, maar vanwege de coronamaatregelen is dat dit jaar opnieuw lastig. Buurtwerk van Stichting WIEL wil buurtbewoners oproepen om juist in deze decembermaand wat vrolijkheid in de straat te brengen met een gezamenlijke kerstboom! Hierbij kunnen wij financieel een handje helpen. Hoe wij dat doen lees je verder op in dit bericht.

Kerst is ook de tijd van lichtjes en steeds meer mensen versieren samen hun straat/buurtje met de mooiste versieringen. Omdat wij hier heel blij van worden organiseren we een wedstrijd voor de mooist versierde straat. De winnaars kunnen daarmee een waardebon van € 125.- verdienen om later, wanneer de coronamaatregelen het toelaten, een gezellige buurtbijeenkomst/-feest te organiseren.

Versierde kerstboom
Wil jij samen met je buren je straat verfraaien met een mooie kerstboom? Meld je dan bij WIEL. We hebben namelijk waardebonnen van € 50,- die je kan in te wisselen bij Tuincentrum De Nieuwstad om een kerstboom en kerstversiering uit te zoeken. Bij het opzetten en versieren van de kerstboom is het belangrijk om rekening te houden met coronamaatregelen. Denk hierbij aan genoeg afstand en boom versieren samen met een kleine groep buurtbewoners. Wij zijn heel benieuwd naar het resultaat en komen kijken zodra de boom staat.

Straatverlichting
Buurtbewoners die hun straat willen verlichten kunnen zich óók melden bij team buurtwerk van WIEL. Deze bewoners kunnen dezelfde waardebon aanvragen en bij Tuincentrum De Nieuwstad inwisselen voor materiaal waarmee de straat verlicht kan worden.

De voorwaarde voor deelname is, dat er zoveel mogelijk, maar minimaal 5 huizen betrokken worden bij het verlichten van de straat of buurtje.

In de periode 17 t/m 22 december worden de deelnemende straten bezocht door de jongeren die deelnemen aan de ‘Kerstversiering-Bingo’. Zij bespreken met elkaar wat ze de mooist versierde straat vinden en maken op 22 december de winnaar bekend.

De winnende straat of buurtje ontvangt een waardebon van € 125,- waarmee een straatactiviteit georganiseerd kan worden, zodra de coronamaatregelen het weer toelaten.

De waardebonnen zijn aan te vragen tot en met 24 december via info@wiel.nl of via 0525-681212