Breinpunt start in januari 2020

10 januari 2020

Zorgen voor iemand met Parkinson, dementie of niet aangeboren hersenletsel, kan heel mooi zijn, maar ook erg zwaar. Voor deze mantelzorgers worden vanaf januari 2020 ‘BreinPunt’ avonden georganiseerd waar thematisch informatie wordt gegeven en waar ruimte is voor lotgenotencontact.

Het BreinPunt is voortgekomen uit het Alzheimer Trefpunt, dat voornamelijk gericht is op dementie. De problematiek voor mantelzorgers bij Parkinson en niet aangeboren hersenletsel hebben veel overeenkomsten met die van mensen die zorgen voor iemand met dementie. Daarom hebben alle betrokkenen gekozen om een maandelijkse avond te organiseren voor iedereen die zorgt voor een naaste met één van de drie aandoeningen.

De eerste avond is op maandag 13 januari en staat in het teken van Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Marijke Suidgeest van InteraktContour zal deze avond informatie geven over de diverse functies van de hersenen, de diverse oorzaken van hersenletsel en de gevolgen die NAH met zich meebrengt voor de persoon zelf en de omgeving. Er is veel ruimte om vragen te stellen en eigen verhalen te delen.

BreinPunt wordt georganiseerd in wijkontmoetingscentrum Jeanne d’Arc aan Hertog Willemweg 3 op ’t Harde. Vanaf 19.15 uur staat de koffie klaar, om 19.30 uur begint de avond, die tot 21.00 uur duurt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting WIEL 0525-68 1212 of info@wiel.nl