Kom jij naar onze sport instuif maandag 27 september?Klik voor onze activiteiten!

Breinpunt weer van start

13 september 2021

Na een periode waarin het niet mogelijk was om fysieke bijeenkomsten te organiseren, gaat het BreinPunt weer van start in de Jeanne d’Arc. Voor mantelzorgers van een naaste met Dementie, Parkinson of Niet Aangeboren Hersenletsel is er elke laatste dinsdag van de maand een BreinPunt avond. Informatie, lotgenotencontact en ontspanning zijn belangrijke onderdelen van de avonden.

Bij Dementie, Parkinson en Niet aangeboren hersenletsel is er vaak sprake van een gedragsverandering. Iets wat door naasten als heel moeilijk ervaren kan worden.

Op dinsdag 28 september is het onderwerp van de bijeenkomst:

  “Je partner heeft gedragsverandering, hoe ga je daarmee om?”

De avond begint om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur.
In samenwerking met diverse organisaties, zal deze bijeenkomst fysiek, maar ook digitaal bij te wonen zijn. De avond is ook te volgen via de LOE (Lokale Omroep Elburg).

Sprekers van deze avond zijn Marga van der Horst en Tineke van den Berg. Marga is communicatie deskundige op het gebied van veroudering en dementie en is specialist in inleving en contact maken.

Tineke is casemanager dementie en heeft in haar dagelijkse werk veel te maken met de onmacht van naasten bij onbegrepen gedrag. Zij zal uitleg geven over gedragsverandering en agressie bij dementie. Marga zal verder ingaan op de oorzaak van de agressie en hoe daar mee om te gaan.

Wilt u fysiek aanwezig zijn?
Meld u dan aan bij Stichting WIEL: 0525-681212 of via mantelzorg@wiel.nl Het adres is Hertog Willemweg 3 in ’t Harde.

Wilt u digitaal aansluiten?
Klik hier om u aan te melden.

De link voor de bijeenkomst en overige informatie worden u na aanmelding, ruim op tijd, toegestuurd.