Fitweek
Fitweek - Stichting WIEL
Fitweek - Stichting WIEL

Fitweek

De Fitweek is een week speciaal ontworpen voor de groepen 4 van de basisscholen in Elburg en Oldebroek die gaat over de gezonde leefstijl. De Fitweek is een initiatief van MOORkids kinderfysiotherapie, Goed Bezig Oldebroek, Stichting WIEL, GGD-NOG en de gemeenten Oldebroek en Elburg.

Fittest
In deze week wordt ingezet op een stukje kennis en bewustwording bij kinderen en ouders over een gezonde leefstijl. Als basis van de week vindt er een fittest plaats waarin een officieel meet en weeg moment van de GGD verwerkt zit. Wanneer er sprake is van overgewicht, wordt contact gezocht met de ouders/verzorgers. De GGD bespreekt of ouders en kind samen willen werken aan een gezondere leefstijl. Hiervoor bestaat in de gemeente Elburg en Oldebroek een speciaal programma: Cool2BFit!

Lessen
Naast deze meting is er speciaal lesmateriaal ontwikkeld over de spijsvertering en gezonde voeding. Verder kan de school kiezen uit een huiswerkopdracht, een Daily Mile challenge, diverse beweegactiviteiten op het plein en een klassenuitdaging op de thema’s DrinkWater, Snoepgroente en Bewegen.

Door middel van de Fitweek hopen de samenwerkende organisaties dat de noodzaak voor en het plezier van, een gezondere leefstijl onder de aandacht komt. Daarnaast willen ze het overgewicht bestrijden met de speciale vervolginterventie Cool2BFit. Insteek is om de week jaarlijks te organiseren.

Fitweek 2019
De volgende Fitweek staat al gepland op 4 maart tot en met 15 maart 2019. Het doel is om deze editie alle basisscholen uit de gemeente Elburg uit te nodigen en te laten deelnemen.

Downloads

Factsheet 2018

Direct contact opnemen