Gezond Tussend’ooren
Gezond Tussend’ooren - Stichting WIEL
Gezond Tussend’ooren - Stichting WIEL

Gezond Tussend’ooren

‘Ik heb trek, mag ik iets lekkers?’

Elke ouder kent deze vraag van hun kinderen, maar welke tussendoortjes geef je tussen de maaltijden en hoeveel eigenlijk? Het antwoord op deze vragen is voor veel ouders lastig. Met de campagne Gezond Tussend’ooren helpt JOGG Elburg (in samenwerking met de regiogemeenten) ouders op weg met het kiezen van gezonde tussendoortjes.

Campagne 2022
Om gezond gewicht bij kinderen te stimuleren, kom je in januari en februari 2022 op diverse plekken promotiemateriaal en activiteiten van de campagne Gezond Tussend’ooren tegen. Op deze manier wil JOGG Elburg ‘tussen de oren’ krijgen dat een tussendoortje supergoed is voor de groei van kleine kinderen, mits het niet te vaak en te veel wordt aangeboden en natuurlijk als dit tussendoortje een gezond hapje is!

Tijdens de campagne perioden zijn er verschillende acties gericht op de ouders van (jonge) kinderen om het gemakkelijk en aantrekkelijk te maken om gezonde tussendoortjes aan te bieden. Onderstaande is een kleine greep uit het aanbod bij kinderopvanglocaties en supermarkten:

  • Bij verschillende supermarkten in de gemeente Elburg en het consultatiebureau worden boodschappenlijstjes met inspiratietips en weetjes uitgedeeld.
  • Verschillende gezonde tussendoortjes in de supermarkt worden aanbevolen via onze wobblers.

Kinderopvangorganisaties doen mee met de gezonde tussendoortjes op de verschillende kinderdagverblijven. En gaan aan de slag met onze knutselwerkjes.