Slaap Lekker
Slaap Lekker - Stichting WIEL
Slaap Lekker - Stichting WIEL

Slaap Lekker

In de maand oktober organiseert JOGG de Slaap Lekker Week. In alle Noord-Veluwse gemeenten doen kinderen uit groep 7 deze week mee aan de Online Slaap Lekker Quiz.

Met de Slaap Lekkerquiz kom je te weten wat een goede slaap is en wat slaap met je doet. Door de quiz met uw kind te doen, praat je samen over het belang van slaap en vaste bedtijden. En over het gebruik van smartphone of tablet voor het slapengaan. Slaapproblemen kunnen namelijk (ernstige) gevolgen hebben. Als je te weinig slaapt ben je overdag moe. Dan word je trager en presteer je minder. Moeheid kan ook leiden tot ongelukken en gedragsproblemen. En door slaapgebrek heeft je lijf te weinig energie en ga je op zoek naar andere energie om dit aan te vullen, zoals suiker. Je kan daarom meer trek hebben in lekkere zoete dingen. Kinderen en volwassenen die te weinig slapen, hebben daardoor ook vaker last van overgewicht.

Slapen is dus superbelangrijk! Slaap je lekker, dan voel je je lekker. En dan leef je een stuk prettiger en gezonder.

Naast de slaap lekker Quiz bieden we de groepen 7 ook een lespakket voor op school en krijgt elke leerling een gave gadget. Via de link vind u de resultatenfolder van onze vorige Slaap Lekker Week!

Meer weten? Neem contact op met één van onze collega’s!