Campagnes
Campagnes - Stichting WIEL

Campagnes

Gezond Tussend’ooren

 • ‘Ik heb trek, mag ik iets lekkers?’ Elke ouder kent deze vraag van hun kinderen, maar welke tussendoortjes geef je tussen de maaltijden en hoeveel eigenlijk? Het antwoord op deze vragen is voor veel ouders lastig. Met de campagne Gezond Tussend’oorenhelpt JOGG Elburg (in samenwerking met de regiogemeenten) ouders op weg met het kiezen van gezonde tussendoortjes.
 • Om gezond gewicht bij kinderen te stimuleren, kom je jaarlijks in januari en februari op diverse plekken promotiemateriaal en activiteiten van de campagne Gezond Tussend’ooren Op deze manier wil JOGG Elburg ‘tussen de oren’ krijgen dat een tussendoortje supergoed is voor de groei van kleine kinderen, mits het niet te vaak en te veel wordt aangeboden en natuurlijk als dit tussendoortje een gezond hapje is!
 • Deelnemende partijen zijn o.a. de kinderdagopvang, supermarkten, bibliotheek en het consultatiebureau

Fitweek

 • De Fitweek is een week speciaal ontworpen voor de groepen 4 van de basisscholen in Elburg en Oldebroek die gaat over de gezonde leefstijl. Jaarlijkse keert de Fitweek terug in de maand maart. De Fitweek is een initiatief van MOORkids kinderfysiotherapie, Goed Bezig Oldebroek, Stichting WIEL, GGD-NOG en de gemeenten Oldebroek en Elburg.
 • Tijdens deze week gaan de kinderen uit de groepen 4 aan de slag met ons zelf ontwikkelde lespakket. Hierin krijgen ze les over gezonde voeding, het spijsverteringskanaal en de schijf van vijf. Naast dit lesaanbod worden er verschillende leuke spelletjes gespeeld, wordt er een gymles omgetoverd tot fitles en gaan ze aan de slag met verschillende energizers voor tussen het leren door!

#7dagenwaterchallenge

 • Het is belangrijk om fit te zijn en gezond te leven. Hier hoort water drinken ook bij. Daarom daagt JOGG Elburg en Goed Bezig Oldebroek jou elk jaar weer uit om mee te doen aan de #7dagenwater challenge. De challenge vindt elk jaar plaats in begin juni. Reset je drankgebruik; even geen suiker, cafeïne en/of alcohol drinken. Zeven dagen alleen water, jij kan dat!
 • Elk jaar doen er meer mensen mee aan de challenge. Vorig jaar gingen ruim 15.000 deelnemers de uitdaging aan. Ook kinderdagverblijven, schoolklassen, sportteams, vriendengroepen en gezinnen geven zich op als groep. Dit werkt heel stimulerend om de waterweek door te komen. Ook bedrijven worden gestimuleerd om de challenge aan te gaan. Want bij een gezonde werkomgeving hoort voldoende water drinken; als we thuis werken, op locatie of op kantoor. De regel is simpel: je drinkt alleen (bruisend) water of thee zonder suiker. Eten is natuurlijk toegestaan.
 • Houdt de website 7dagenwaterchallenge.nl in de gaten of check onze socials voor meer informatie!

JOGG Caching

 • Meerdere malen per jaar organiseert JOGG Elburg de JOGG Caching. Een avontuurlijke zoektocht waarbij aan de hand van een landkaart op de telefoon JOGG-caches (bordjes met opdrachten of antwoorden) moeten worden gevonden.
 • De activiteit is gebaseerd op geo-caching. Dit is een buitensport en een spel waarbij je via een telefoon met GPS-functie overal ter wereld op zoek kunt gaan naar zogenaamde caches. JOGG Elburg heeft hier hun eigen variant op bedacht. Elke editie wordt er een nieuwe wijk in de gemeente gekozen. Aan de hand van een digitale landkaart kan iedereen op zoek naar 15 caches die elk een antwoord laten zien. Bedoeling is om alle uitkomsten te verzamelen.
 • Het is een gratis activiteit, om het buitenspel te kunnen spelen is alleen een telefoon met QR-code scanner nodig. Benieuwd hoe het in zijn werk gaat? Ga naar https://jogg-caching.wiel.nl en doe mee met het allerleukste buitenspel van Elburg en omstreken. Dit initiatief is mogelijk gemaakt vanuit een subsidie van JOGG Nederland om bewegen in buurt en wijk te stimuleren.

Lekker Fit Challenge

 • Sinds drie jaar is JOGG gestart met het project ‘de Lekker Fit Challenge’. Voortkomend uit het lokale Sport en Preventieakkoord. Een strijd tussen de eerste jaars leerlingen van de voortgezet onderwijs scholen waarbij de winnaars zich mogen kronen tot de ‘’fitste klas van de school’’.
 • Naast het sportmoment, waar alle eerste jaars klassen de kans krijgen om in twintig minuten zoveel mogelijk kilometers te maken op verschillende cardio apparaten bij lokale sportscholen, word er ook een gezonde workshop aangeboden door lokale leefstijlcoaches. Ook lokale supermarkten dragen bij aan de challenge. Een gezonde lunch word geregeld voor alle deelnemers.
 • De challenge is een jaarlijks terugkerende actie die met enthousiasme door de lokale VO scholen wordt weggezet!

Groenteboxjes programma

 • Het Groenteboxjes programma beslaat een periode van drie maanden, waarin kinderopvanglocaties dagelijks minstens één keer groenten aanbieden. De manier waarop dit gebeurt, wordt aan de locaties overgelaten, wat flexibiliteit en creativiteit bevordert. Kinderopvangcentra kopen zelf de benodigde groenten in, volgens de 5-7 groenten waarop de pilot zich richt, waaronder wortel, tomaat, komkommer, paprika, radijs, biet en bloemkool.
 • Kinderen verdienen stickers op een scorekaart wanneer ze groenten eten. Bij 5 stickers ontvangen ze een groentekaart met een recept om mee naar huis te nemen. Als alle groenten 5 keer zijn gegeten, ontvangen de kleintjes een groentekroon en de ‘prestigieuze’ titel: Groentekampioen van de dag.
 • Een partner in het Groenteboxjes programma is ALDI, die actief betrokken is sinds de lancering. Als aanvulling op het programma biedt ALDI gratis vouchers aan voor snoeptomaatjes, komkommer en worteltjes. Deze vouchers kunnen worden ingewisseld bij lokale ALDI-filialen, waardoor gezonde eetgewoonten ook thuis worden gestimuleerd.
 • Na het succes van het programma zullen de kleine deelnemers worden beloond met een handig groenteboxje om gezonde eetgewoonten ook buiten de kinderopvang te stimuleren. Het Groenteboxjes programma zet een smakelijke stap naar een gezondere toekomst voor de jongste generatie.