Nieuwe collega gezocht: financieel medewerker met een sociaal hart!Vacature

De kracht van herinneringen

17 juni 2022

Als uw naaste alzheimer heeft, is het belangrijk om samen herinneringen op te blijven halen. Behalve dat dit een fijn moment is voor u samen, kunnen herinneringen uw naaste opvrolijken en activeren. Hoe kunt u herinneringen ophalen? Op dinsdag 28 juni organiseert het BreinPunt een avond over het onderwerp “Kracht ven herinneringen”.

Vaak kunnen mensen met dementie niet zo goed onthouden wat kort geleden is gebeurd. Dit voelt heel vervelend. Herinneringen uit de jeugdtijd kan men beter ophalen en dit voelt dan als een verademing. Herinneringen ophalen, of met een moeilijk woord ‘Reminiscentie’  is een manier om de identiteit van een persoon met dementie te bewaren. Door verhalen over zijn leven te vertellen, wordt de betrokkene met dementie zich weer bewust van wie hij is, van zijn ervaringen en zijn prestaties. Dit draagt bij aan een verbetering in het gevoel van eigenwaarde.

Tijdens deze avond krijgt u praktische tips aangereikt en is er veel ruimte om juist ook de persoon met dementie zelf mee te nemen. Aan de hand van verhalen en voorwerpen van vroeger, kunt u kijken en luisteren naar, voelen, ruiken, proeven en ruiken aan ‘vroeger’. Een oud wasbord, snoepgoed, boenwas, een platenspeler en nog veel meer voorwerpen mag u herontdekken. Neemt u zelf ook een voorwerp mee dat u dierbaar is en herinneringen oproept?

Op dinsdag 28 juni staat om 19.00 uur de koffie klaar in de Jeanne d’Arc, Hertog Willemweg 3 op ‘t Harde. Om 19.30 uur start de avond. De toegang is gratis. Voor meer informatie kunt u bellen met Stichting WIEL 0525-681212.

Klik hier om aan te melden!