Interventies
Interventies - Stichting WIEL

Interventies

Cool2BFit

 • In samenwerking met Goed Bezig Oldebroek en Kinderfysiotherapiepraktijk MOOR Kids wordt in de gemeente Elburg gewerkt met de erkende ‘Gezonde Leefstijl Interventie’ (GLI) Cool2BFit.
 • Cool2BFit is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 8 tot 13 jaar met overgewicht (of obesitas) en die hier graag wat aan willen veranderen! Samen met ouders/verzorgers werken zij gedurende 18 maanden op een sportieve positieve manier aan een gezonder gewicht. Dit doen zij niet als gezin alleen, maar samen met een groep andere gezinnen. Cool2BFit staat voor veel bewegen, deskundige begeleiding en stimulans van de groep! Samen zorgen we voor net dat stapje extra dat nodig is.
 • Meer info via: https://www.wiel.nl/buurt-en-wijk/jogg/cool2bfit/

Naschools beweeg aanbod (bakfiets)

 • Door het verzorgen van een naschools sportaanbod op schoolpleinen en speelveldjes in de gemeente Elburg, willen wij bereiken dat het voor kinderen nog eenvoudiger wordt om te bewegen. Het aanbod, meestal vanuit de WIEL bakfiets, is laagdrempelig en iedereen kan deelnemen.
 • Iets voor een speelveld of schoolplein bij jou in de buurt? Neem gerust contact op met onze collega’s!

EU Schoolfruit

 • EU-Schoolfruit is een op zichzelf staand programma en stimuleert kinderen samen in de klas fruit en groente te eten. Deelnemende scholen ontvangen 20 weken lang iedere week 3 porties groente en fruit voor alle leerlingen. En dat helemaal gratis dankzij financiering van de Europese Unie.
 • Als JOGG Elburg stimuleren wij scholen om deel te nemen aan het EU schoolfruit programma. Het is een laagdrempelige actie die scholen helpt om hun beleid rondom groente en fruit eten te verbeteren.

Gezonde School aanpak

 • Gezonde School is een programma dat onderwijsprofessionals helpt om een gezonde leefstijl op school vanzelfsprekend te maken. Het doel van de Gezonde School-aanpak is een gezonde leefstijl vanzelfsprekend te maken voor leerlingen en studenten. Dit lukt door met een stappenplan te werken aan een gezondheidsthema dat de school zelf kiest. Voorbeelden van thema’s zijn: Voeding, Bewegen en sport, Mediawijsheid of Relaties en seksualiteit. Eerst bekijk je wat de school al doet aan het thema en dan versterk je wat goed gaat. Met de Gezonde School-aanpak zorg je voor een geheel.
 • Vanuit JOGG Elburg kijken we samen met scholen hoe we de school gezonder kunnen maken. Door goed te kijken naar waar nog kansen zijn en energie ligt proberen wij de school te ondersteunen.
 • Meer informatie over de Gezonde School vind u via: https://www.gezondeschool.nl/over-gezonde-school/wat-is-gezonde-school

TeamFit (gezonde sportkantine)

 • JOGG-Teamfit helpt om de sportomgeving gezonder te maken. JOGG-Teamfit coaches staan voor je klaar en geven kosteloos advies. Ze helpen jullie sportlocatie om aan de slag te gaan met een gezonder voedingsaanbod, een verantwoord alcoholbeleid en een rookvrij terrein. Hierbij werken we samen met o.a. NOC*NSF, sportbonden en gemeenten.
 • JOGG Elburg stimuleert lokale sportverenigingen om te werken aan een gezonde sportomgeving voor kinderen. TeamFit kan hiervoor ingeschakeld worden! Geïnteresseerd, neem gerust contact op!
 • Meer info via: https://jogg-teamfit.nl/sport