Meer lichtjes, vrolijkere gezichten!

25 november 2020

De huidige tijd is er één die niet meer vergeten gaat worden. Ontmoetingen zijn anders, activiteiten vallen uit of worden anders ingevuld, zo min mogelijk contact. Grijze dagen, regenbuien, nachtvorst, de dagen van binnen blijven komen eraan. Ook de kerstdagen zullen we dit jaar meer dan andere jaren ‘op onszelf’ vieren, is de boodschap van de minister.

Deze tijd van het jaar is doorgaans óók de tijd van verstillen en herdenken. Zeker in dit jaar waarin corona ons in de greep heeft, zal stil ‘staan bij wat geweest is’ door ieders hoofd en hart gaan. December is de tijd van lichtjes en lampjes en laten we die nu inzetten.

Dat vond ook het jongerenwerk en startte enkele weken geleden het initiatief #tocheenbeetjefeest op social media. Een mooi initiatief, dat Stichting WIEL van harte ondersteunt en daarom alle inwoners wil oproepen om lichtjes op te steken voor jezelf en voor elkaar in de donkere november en decembermaand. Laten we onze straten, buurten, balkons, tuinen en vensterbanken verlichten met (kerst)lichtjes in deze donkere periode van het jaar. Hiermee zeggen we dat we steun betuigen aan elkaar, dat we als buren op elkaar letten en laten we tevens het innerlijk licht niet vergeten. Laten we foto’s maken van onze lichtjes voor het raam en in de tuin en deze posten op sociale media.

Dit initiatief maakt onderdeel uit van de Burenhulpcampagne 2020 van Stichting WIEL, die aandacht vestigt op het omzien naar elkaar. De Lichtjescampagne vindt plaats van 23 november tot 7 december en wil de opmaat zijn aandacht voor elkaar in de kerstperiode. Dit bericht wordt ook gedeeld op de facebook van WIEL. Heb je een leuke foto? Post je lichtjesfoto dan onder het bericht van de fb-pagina van Stichting WIEL of mail de foto naar info@wiel.nl