Nieuwe collega gezocht: financieel medewerker met een sociaal hart!Vacature

Positieve geluiden bij Breinpunt

19 mei 2022

Voor mantelzorgers van een naaste met Dementie, Parkinson of Niet Aangeboren
hersenletsel is er elke laatste dinsdag van de maand een BreinPunt avond. Op dinsdag 31 mei is het thema Muziek en dementie. Deze avond wordt verzorgd door Espria.

Muziek raakt mensen. Het brengt vrolijkheid of geeft ruimte aan verdriet. Je krijgt er energie van of je komt juist tot rust. Muziek brengt mensen dichterbij elkaar. Dit geldt voor iedereen en zeker ook voor mensen met dementie. Vanuit de praktijk en wetenschap is er steeds meer bewijs voor de positieve effecten van muziek voor mensen met dementie. Zo helpt muziek om beter contact te maken met anderen. Ook heeft het een positief effect op stemming en gedrag.

Binnen zorgorganisaties van Espria vindt men het daarom belangrijk om muziek altijd onderwerp van gesprek te laten zijn bij mensen met dementie en hun naasten. “Het blijkt dat bepaalde hersengebieden actief worden bij het horen van muziek én dat deze nog lang intact blijven bij dementie”, aldus één van de muziek agogen aldaar. “Muziek kan je terugbrengen naar je identiteit.”

Een muziekagoog en een onderzoeker, werkzaam binnen Espria, nemen u op verschillende manieren mee in de positieve effecten van muziek voor mensen met dementie. Praktijk en wetenschap vullen elkaar aan.

Op dinsdag 31 mei bent u welkom in de Jeanne d’Arc, Hertog Willemweg 3 in ‘t Harde. Inloop om 19.00 uur, start om 19.30 uur. Het is ook online te volgen, klik daarvoor op de volgende link: https://alzheimer.amulet.nl/community/breinpunt-elburg/114-muziek-en-dementie

BreinPunt Elburg wordt georganiseerd door Alzheimer Nederland Afd. Noordwest-Veluwe, Stamtafel, Espria, het Netwerk Dementie Noordwest-Veluwe, Stichting Lokale Omroep Elburg, Icare, WZU Veluwe en Stichting WIEL