Meld je nu aan voor het Hindernis Slagbal!Lees Meer

Snoepgroente campagne in Elburg

30 oktober 2019

Vanaf 28 oktober tot en met 22 november presenteert Jongeren Op Gezond Gewicht Elburg (JOGG Elburg) de SnoepGroente campagne in de Gemeente Elburg. In deze weken proberen we snoepgroenten extra onder de aandacht te brengen om te laten zien dat het eten van snoepgroenten leuk, lekker en gezond is!

Wat is het doel?
Wij proberen kinderen én hun ouders te helpen om dagelijks meer groente te eten. Het eten van groente is erg lekker en gezond. Groente is tegenwoordig populairder door de snoepgroente! Deze fungeren fantastisch als snack of tussendoortje voor op school, op je werk of gewoon thuis. Dit zorgt ervoor dat wij nog meer aandacht willen geven aan het eten van groente buiten de avond maaltijd om. Vandaar de slogan: SnoepGroente!

Waarom SnoepGroente?
Fruit en groente verzadigen goed en leveren relatief weinig calorieën. Als kinderen meekrijgen dat fruit en groente lekker zijn voor tussendoor, kan dit helpen om minder te snoepen en snacken.

Als er bij jou thuis gezond wordt gegeten: dan zit je lekkerder in je vel, krijg je minder snel griep, en voel je je fitter en leer je makkelijker.

Wat wordt er gedaan?
Kinderen en ouders komen op verschillende manieren in aanraking met snoepgroenten:

  • Zo hebben alle kinderen van de groepen 7 en 8 uit de gemeente al kennis gemaakt met een snoepgroente snack tijdens de afgelopen sportdagen in september.
  • De GGD deelt meer dan 200 speciale ‘groentehapjes in 10 stapjes’ start pakketten uit aan ouders met kinderen tussen de 0-4 jaar.
  • 19 kinderopvang locaties van Prokino en ROMI gaan bezig met de speciale snoepgroente toolkit waarin kennis wordt gemaakt met snoepgroente.
  • Er wordt een pompoen workshop georganiseerd in de Buurtmoestuin bij de Voord.

Wie snoept er mee?!