Weet jij al wat je gaat doen deze herfstvakantie?Doe mee!
D’r bie heur’n
D’r bie heur’n - Stichting WIEL

D’r bie heur’n

D’r bie heur’n is een project voor mensen die sociaal actief willen zijn. Het is namelijk fijn om wat te doen waarbij je nuttig bent en anderen een plezier doet. Hierbij gaan we uit van de kwaliteiten van de mens. Het blijkt niet altijd makkelijk om een leuke vrijwilligerswerkplek of activiteit te vinden of te behouden. Samen staan we sterker. Daarom gaan we samen hier mee aan de slag. Dit kan met een maatje zijn of met een groepje gelijkgestemden. Daarnaast komen we één keer in de maand samen om gezellig met elkaar bij te kletsen.

Hoe?
Met een medewerker van WIEL krijg je een intakegesprek. In dit gesprek wordt onder andere gekeken naar jouw kwaliteiten, ervaringen en wensen. Als je het prettig vindt om iemand mee te nemen naar het intakegesprek, is dat geen probleem. Aan de hand daarvan word je aan een maatje gekoppeld of ga je in een groepje aan de slag.

Maatje
Het maatje en jij zijn een team. Hoe het proces er precies uit zal zien ligt aan jou en je maatje, maar in ieder geval gaan jullie samen aan de slag. Nog verder uitzoeken wat de wensen en mogelijkheden zijn en dan samen een plan maken en opzoek naar een passende plek of activiteit. Als een passende plek gevonden is, dan is het niet de bedoeling dat het contact met jou en het maatje beëindigd wordt. Misschien is het juist wel fijn dat je maatje in het begin met je meegaat. Bij het maatje kan je over de belevenissen vertellen. Dat is prettig want zo je je successen delen, maar ook vragen stellen over situaties waar je tegen aan loopt. Zo blijft het maatje jouw vraagbaak en eventuele steun in de rug.

Lotgenoten/team
Het kan zo zijn dat jij en nog wat deelnemers een gedeelde interesse hebben. Jullie kunnen dan gezamenlijk aan de slag gaan. Bijvoorbeeld: je hebt groene vingers en vind het leuk om in de tuin aan de slag te gaan. Als er nog wat deelnemers zijn die dat ook graag doen, dan kunnen jullie gezamenlijk op zoek naar activiteiten die hierbij passen. Zo zijn ook de Aanpakkers ontstaan. Dit is maar een voorbeeld, het is in ieder geval fijn om samen bezig te zijn.

Direct contact opnemen