Bewegingsonderwijs
Bewegingsonderwijs - Stichting WIEL

Bewegingsonderwijs

De buurtsportcoaches van Stichting WIEL zijn op een groot aantal basisscholen in de gemeente Elburg (mede)verantwoordelijk voor de lessen bewegingsonderwijs, beter bekend als de gymles.

De lessen bewegingsonderwijs zijn erop gericht om kinderen op een verantwoorde manier te laten deelnemen aan het bewegen in de buurt, op straat en bij de vereniging. Tijdens de lessen leren de kinderen veel verschillende bewegingsvormen en -mogelijkheden. Het is hierbij belangrijk dat kinderen leren om gezamenlijk een activiteit op gang te brengen en houden, dit betekent onder ander leren omgaan en rekening houden met de anderen. Dit alles om de kinderen te leren op een veilige en positieve manier te bewegen.

MQ-scan
Op alle basisscholen waar wij de lessen bewegingsonderwijs verzorgen, maken we gebruik van de ‘MQ-scan’. Deze scan geeft ons inzicht in de beweegvaardigheid van leerlingen en gebruiken we om de lessen zo goed mogelijk te laten aansluiten bij wat groepen en leerlingen nodig hebben. De resultaten bespreken we ook met de ‘intern begeleider’ van deze basisscholen, zodat we leerlingen met opvallende resultaten zo goed mogelijk kunnen ondersteunen en doorverwijzen.

Heb je een vraag over het bewegingsonderwijs, of wil je meer weten over de MQ-scan? Neem dan contact op met onze collega.

Direct contact opnemen

Structurele Activiteiten

Er zijn geen activiteiten gevonden

Bekijk alle activiteiten