Zin in een wandel- of fietstocht deze zomer?Doe mee!
Better2gether
Better2gether - Stichting WIEL

Better2gether

Na 3 succesvolle edities van Mont Ventoux on Wheels, waarin een team van mensen met en zonder beperking de uitdaging aanging om de top van de Mont Ventoux in Zuid-Frankrijk te bereiken, was er na afloop ook telkens een gemis. Vooral na de 3e editie werd goed duidelijk dat een deel van de groep sterk de behoefte had om door te gaan met de trainingen en elkaar te blijven ontmoeten. Vanuit die behoefte is vanuit welzijnsstichting WIEL uit Elburg Better2gether ontstaan. Dit doet WIEL niet alleen, maar samen met een aantal enthousiaste vrijwilligers, diverse sportaanbieders en met onder andere zorgorganisaties ‘s Heeren Loo, Careander, GGZ Centraal en sinds kort ook Philadelphia. Deze mooie coalitie van vrijwillige en professionele inzet zorgt voor een stevige basis én geeft meer mogelijkheden om de deelnemers centraal te stellen.

Inclusief sporten voor iedereen uit de gemeenten Elburg, Oldebroek en Nunspeet; het kan bij Better2gether. Bij ons maakt het niet uit of je een beperking hebt of juist niet, want aan de sport- en beweegactiviteiten die we aanbieden kan iedereen meedoen. Daar zorgen we wel voor. Het aanbod is dan ook erg gevarieerd, er is genoeg fanatisme, maar wij streven vooral naar de lach op het gezicht!
Binnen Better2gether proberen we goed te luisteren naar de wensen en behoeften van de deelnemers. Het aanbod sluit daar ook zoveel mogelijk op aan. Als de wens en de mogelijkheid er is, dan kan een sportavond zelfs verzorgd door deelnemers zelf.

Elke woensdagavond wordt er gesport. In de winterperiode sporten we van 19.30 tot 20.30 uur in MFC Aperloo op ’t Harde. Bij mooi weer kiezen we er vaak voor om lekker buiten te sporten en soms beginnen we dan ook al een half uurtje eerder. Dit maken we altijd tijdig bekend via onze app-groep, social media, de nieuwsbrief en op onze eigen website: www.b2g.nl. Hier vind je ook alle informatie over uitdagingen die we soms samen aan gaan!

Lijkt het je leuk om met ons mee te doen? Of om als vrijwilliger een rol te hebben bij deze prachtige activiteit? Kom gerust eens langs op woensdagavond of neem contact op met Andrea Voorn of Jan Willem Koopman. De eerste 3 keer kun je sowieso vrijblijvend komen kennismaken en daarna vragen we een kleine bijdrage. In 2022 is de contributie € 13,00 per kwartaal.

Ontwikkelingen
De deelnemers van Better2gether komen uit de gemeenten Elburg, Nunspeet en Oldebroek. In deze regio willen we de activiteit graag door ontwikkelen. Nu is er alleen nog aanbod in Elburg, maar daarmee bereiken we helaas niet iedereen die wel graag mee zou willen doen. In de loop van 2022 gaan we onderzoeken hoe het aanbod nog beter kan aansluiten bij de vragen die er zijn. Bijvoorbeeld door het opstarten van activiteiten in de gemeenten Nunspeet en Oldebroek. Het streven is verder dat Better2gether op termijn een inclusieve vereniging wordt en daarmee nog meer geworteld raakt in de samenleving.

Ben je op zoek naar aangepaste sportactiviteiten in de gemeente Elburg of naar hulpmiddelen om te kunnen sporten? Kijk dan eens op www.unieksporten.nl, vergeet niet om de juiste gemeente te selecteren.

Direct contact opnemen