Wegwijs.wiel
Wegwijs.wiel - Stichting WIEL

Wegwijs.wiel

Wegwijs.wiel begeleidt en ondersteunt statushouders tijdens hun eerste jaar in de gemeente Elburg. Hierbij richt wegwijs.wiel zich vooral op de zelfredzaamheid. We helpen statushouders om mee te komen in de, soms complexe, samenleving. Medewerkers en vrijwilligers van wegwijs.wiel ondersteunen statushouders bij de verhuizing naar de gemeente Elburg, bij administratieve zaken en bij het wegwijs worden in de gemeente.  Daarbij is het streven dat dat statushouders niet alleen in de gemeente Elburg wonen, maar ook goed integreren zodat ze zich onderdeel voelen van de Elburgse gemeenschap. Dit doet wegwijs.wiel samen met tal van (maatschappelijke) organisaties in de gemeente Elburg.

Voor statushouders zij er twee spreekuren waar mensen vragen kunnen stellen:

  • Dinsdag: 14:00-17:00 uur in zaal 3 van ‘t Huiken, Lange Wijden 33 Elburg. (op afspraak)
  • Donderdag: 18:30-20:30 uur bij Stichting WIEL, Lange Wijden 33a Elburg. (inloop en op afspraak)

wegwijs.wiel werkt samen met Vluchtelingenwerk Nederland voor de juridische ondersteuning zoals het aanvragen/verlengen van gezinsherenigingen. Hiervoor kunnen mensen ook terecht tijdens de spreekuren.

Meer informatie over de ondersteuning van statushouders of zelf de handen uit de mouwen steken voor statushouders in Elburg? Neem dan contact op met een van onze collega’s. 

 

Direct contact