Eenzaamheid is van alle leeftijden…..

17 juni 2019

In Elburg komen wij binnen het jongerenwerk in contact met jongeren die eenzaam zijn, die zich alleen voelen, niet begrepen voelen en niet echt verbonden voelen met anderen. Er is geen kant en klare aanpak voor eenzaamheid onder jongeren, sommigen kunnen baat hebben bij het leren contact maken, anderen bij het bezoeken van ontmoetingsplekken en weer anderen hebben veel aan hulp bij het veranderen van hun zelfbeeld. Voor elke jongere is dit anders, en is het dus zaak om naast de jongere te gaan staan om samen te kijken wat bij diegene past.

Niet alleen wij als jongerenwerkers kunnen dit signaleren, ook jij als klasgenoot, teamgenoot, leraar, coach, familie en buurtgenoten kunnen dit signaleren.  Maak als jij je zorgen maakt over de jongere het onderwerp eenzaamheid bespreekbaar, en kijk samen met de ander wat in zijn of haar situatie helpend kan zijn. Vaak hebben jongeren hier best een goed beeld bij, hebben zij alleen wat hulp nodig om het bespreekbaar te maken en het op te pakken. Samen als inwoners van de gemeente Elburg kunnen wij misschien een verschil maken in het leven van deze  jongeren. Wij gaan ervoor, jullie ook?

Mocht je meer informatie willen over dit onderwerp dan kun je bijvoorbeeld op https://www.jouwggd.nl kijken, of heb je vragen over het aansluiten bij een jongere waarvan je vermoedt dat hij of zij eenzaam is neem dan gerust contact op met het jongerenwerk van Wiel.

Ben je zelf eenzaam en wil je er eens over praten met iemand dan kan dat ook altijd bij ons via 0525-681212 of 06-21820990 ook via app.

Wil je het gehele onderzoek lezen klik dan op de volgende link: . https://eenvandaag.avrotros.nl/fileadmin/user_upload/PDF/2018_3Vraagt_onderzoek_eenzaamheid.pdf