Wil jij meedoen met onze Puzzelfietstocht of Wandel- en skeelerroute? Klik hier voor de route!

Mantelzorgers krijgen bezoek!

16 november 2020

De tweede week van november wordt in de gemeente Elburg al jaren omgedoopt tot ‘Week van de mantelzorg’. Jaarlijks ontvangen mantelzorgers dan via Stichting WIEL een waardering van de Gemeente Elburg. Ook worden er in die week bijeenkomsten georganiseerd voor (jonge) mantelzorgers. Corona heeft veel veranderd dit jaar en zo heeft ook de mantelzorgwaardering dit jaar een andere vorm gekregen.

Van 9 tot met 13 november zijn werknemers, stagiaires en vrijwilligers van Stichting WIEL op pad gegaan om 650 mantelzorgers te verrassen met een goed gevuld mantelzorgtasje. Uiteraard zat er informatie in ter ondersteuning van mantelzorgers, maar natuurlijk ook leuke presentjes. Namens de ‘Stichting Dames Van den Bosch’ mocht iedereen een boek ontvangen ter ontspanning en natuurlijk waren er weer cadeaubonnen die dit jaar enkel bij lokale ondernemers ingeleverd kunnen worden. De activiteit voor jonge mantelzorgers bij @Roberts kon gelukkig wel in aangepaste vorm doorgaan en de activiteit van het jongerenwerk van WIEL bewaren we voor een later moment.

Bij de verspreiding van de mantelzorgwaarderingen kwam er ondersteuning van wethouder Krooneman en van de Praktijkklas Elburg. De Praktijkklas is een initiatief van het Nuborgh College en Stichting De Meent. Elke vrijdagochtend leren de kinderen in deze klas niet uit boeken achter hun tafel op school, maar door de handen uit de mouwen te steken. Door het bezorgen van de waarderingen kregen zij een klein beetje een beeld hoe het is om mantelzorger te zijn.

Mantelzorgers verlenen, vaak noodgedwongen, zorgt voor een dierbare. Dit doen zij veelal naast een betaalde baan, school of andere verplichte bezigheden. Zij doen dit uit liefde, maar soms is de last die mantelzorgers met zich meedragen zwaar. Een blijk van waardering is dan fijn, maar het is goed om te benadrukken dat mantelzorgers met al hun vragen terecht kunnen bij Stichting WIEL. Kijk hiervoor op www.wiel.nl/mantelzorg of bel naar 0525-681212.